maanantai 31. joulukuuta 2007

Tekoset ja haaveilut

Nuuskun ja Rapsun vuosi on mennyt leppoisasti. Rapsu kasvaa pennusta kohti aikuista koiraa ja painiskelee parhaillaan teini-iän kanssa. Tällä hetkellä Rapsu tuntuu ottavan asiat tosissaan ja tunteet näkyvät pienen koiran koko olemuksessa. Vastoinkäymisiä kohdatessaan Rapsu, tuo kaltoin kohdeltu raasu, on kuin maansa myynyt. Ja voi sitä riemua ilon hetkien koittaessa! Nuusku puolestaan on tyypilliseen tapaansa balanssissa :) Kaverusten suhde on mainio, vierekkäin nukutaan sekä yhdessä painitaan ja seikkaillaan.


Pötköttelyn, hengailun, uiskentelun ja metsässä samoilun oheen on pitkin vuotta ympätty enemmän ja vähemmän säännöllisiä harrastuksia eli lähinnä näyttelyitä, agilitya, mejää ja noutopuuhia.


Rapsu pyörähti vuoden aikana menestyksekkäästi näyttelyissä. Tassuun tarttui sertejä ja vara-cacib. Rapsun kesän ohjelmassa olivat taipparikurssi sekä mejä. Taipparikurssi oli Rapsun osalta vähemmän menestyksekäs, sillä Rapsu tarttuu nihkeästi liikkumattomiin variksiin. Varisvainaja napataan mieluummin ilmasta tai maata pitkin viistävänä. Pupua Rapsu raahaa sisukkaasti päästä ja uimaan opittuaan Rapsu on noutanut lokit vedestä. Rapsu kuitenkin nauttii enemmän mejästä. Rapsu on jäljestämisestä innoissaan, mutta ohjaajan täytyy opetella jäljen aloittamisen rauhoittamista, koska ensimmäisen 50 m mennään sata lasissa ja vasta sen jälkeen alkaa harkittu ja tarkka työskentely. Syksyllä Rapsu aloitti säännölliset agilitytreenit ja kehittyy vauhdikkaasti.


Nuusku tutustui tänä vuonna riistaan. Nuusku noutaa varikset ja lokit innolla sekä raahaa pupua. Mejässä Nuusku on ihailtavan tarkka tyttö. Agilityssa Nuuskun tavoitteena oli nousta kakkosiin, mutta Nuusku koki neljä starttia kakkosissa riittäväksi, nousi kolmosiin ja on kerännyt jo viisi SM-karsintanollaa kasaan.


Vuoden 2008 haaveista ehkä ilahduttavin olisi Rapsun henkinen kasvu pikkuraggarista aikuiseksi viipottajaksi ;) Harrastusten osalta olisi mahtavaa osallistua agilityn SM-kisaan Nuuskun kanssa sekä aloittaa Rapsun agilitykisailu. Mejä-koe voisi olla mielenkiintoinen kokemus molemmille. Näyttelykehistä tavoitteena olisi saada Rapsulle upea näyttelytulos myös aikuisiällä. Taippareita ajatellen pitäisi harjoitella painavien damien kantamista, jospa raskas pupukin kulkisi sitten paremmin? Ja jos Rapsu innostuisi maassa makoilevista variksista, voisimme suunnata taippareihin. Mutta katsellaan miten käy…

torstai 6. joulukuuta 2007

Nuusku Suuri I

Hienostihan sitä menee silloin kun onnistuu... ;) Nuusku paahtoi täysillä päivän kisoissa ja sai kaksi nollaa sekä yhden hylyn. Nuuskis oli radoilla ihan fiiliksissä :)

Nollaradat olivat upeita eikä Nuuskun menoon jäänyt petrattavaa. Vauhtia löytyi niin paljon, että melkein kaikki rataantutustumisessa suunnittelemani valssit, persjätöt ja muut kuviot vaihtuivat takaaleikkauksiin, kun en ehtinyt edelle kieppumaan. Nuusku myös ymmärsi automaattisesti, että iiuii tarkoittaa aitaa, epämääräinen huohotus rengasta ja eiku tuonne on aa... Nuusku sai radat näyttämään sujuvilta ja harkiten ohjatuilta, on se niin kohtelias koira.

Myös hylkyrata meni mukavasti. Harmikseni kiirehdin kohdassa, jossa ei ollut mikään kiire ja vetäisin Nuuskun väärään paikkaan. Onneksi minulta ei mennyt pasmat virheestä pahemmin sekaisin vaan painettiin samalla innolla loppuun asti ja Nuusku sai nauttia harrastuksestaan täysin siemauksin.

Iloisesti ahkeroinut Nuusku herkutteli rankan kisapäivän jälkeen kunnon satsilla Heppa-Puhtia ja piehtaroi parhaillaan onnellisena matolla. Pienet on ilot. Toivottavasti Nuusku jaksaa ottaa Rapsun kanssa vielä parit iltapainit sillä Rapsu on sen näköinen, että kaveria on kaivattu :)

sunnuntai 2. joulukuuta 2007

Tollerimainen päivä

Nuuskun ja Rapsun aamu alkoi riemukkaalla metsälenkillä ja pupunpapanajahdilla. Heinäpellolle lumen muovaamissa labyrinttimaisissa sokkeloissa on myös näköjään mukava painaa tuhatta ja sataa.

Ketarien vetreytyksen jälkeen matkasimme agilityhallille tolleriporukan kera. Paikalla olivat tänään Nuuskun ja Rapsun lisäksi Siiri, Nilla, Topi ja Kassu sekä wannabetollerit Mörkö ja Sissi. Nuusku pääsi treenailemaan ensi viikon kisoja ajatellen keppikulmia, halttuunottoja ja peruskuvioita. Tiedä sitten lupaako meno hyvää ensi viikolle, sillä Nuuskulla on intoa ja vauhtia, mutta ohjaaja on myöhässä ja tahmea. Nuusku rankaisee moisesta kaahaamalla vielä vauhdikkaammin ja korvattomana. Rapsu harjoitteli kaikennäköistä ja mukavasti meni, mutta välillä keskittymistä herpaannutti Pian tuomien piparien ja glögien tuoksu. Rapsu koki tarpeelliseksi kipaista kurkkaamassa, josko herkkuja riittäisi hänelle asti.

Agilityn jälkeen tolleriporukan typykät lähtivät vielä metsälenkille. Lumi vaan pöllysi kaverusten juoksennellessa ja painiessa. Luulenpa Nuuskun ja Rapsun olevan hyvin tyytyväisiä päivän kulkuun :)